Hoe waterdicht is een telefoon werkelijk?

Bescherming tegen vocht

Vaak wordt er reclame gemaakt voor een telefoon dat deze waterdicht is. Echter wat wordt hier nou werkelijk mee bedoelt? Een telefoon kan op verschillende manier bestand zijn tegen water. Zo kan deze bestand zijn tegen regen, onderdompelen, vocht etc. De telefoon kan dus spatdicht, plensdicht, waterdicht, waterbestendig etc. zijn. In dit artikel wordt uitgelegd wat de verschillende soorten van bescherming tegen vocht zijn.

Waterdicht of waterbestendig?

Vaak wordt er geadverteerd met wat je telefoon allemaal kan. Er wordt gezegd dat deze waterbestendig is. Maar dit staat er meestal alleen als lokkertje, dus moet er goed gekeken worden hoe goed de telefoon nou werkelijk bestand is tegen vocht. Voordat je met een telefoon gaat zwemmen of iets dergelijks is het dus fijn om te weten welke bescherming hiervoor nodig is. Om te gaan zwemmen is of de waterbestendig of de waterdichte bescherming vereist. Het verschil hiertussen is dat de telefoon bij de bescherming van waterbestendig, bestand is tegen water maar deze niet onder water gebruikt kan worden. Bij waterdichte bescherming blijft de telefoon bruikbaar onder water. Er zit hier dus wel degelijk verschil in.

Telefoon waterdicht

Verschillende soorten

Er zijn nog meer verschillende soorten bescherming. Deze gelden vooral voor het spatten van vocht dus bijvoorbeeld als men door de regen fietst of eventueel met de telefoon onder de douche staat. Er is bijvoorbeeld spatdicht en plensdicht. Beide kunnen 10 Liter vocht per minuut handhaven maar bij de spatdichte bescherming kan dit enkel onder een bepaalde hoek, bij plensdicht is de bescherming onafhankelijk van de hoek. Daarnaast heb je ook sproeidicht, deze bescherming is ook onafhankelijk van de hoek en kan een volume van 12.5 Liter per minuut handhaven.

Laat u goed informeren

Dit waren de meest voorkomende en bekende beschermingen. Zoals u heeft kunnen lezen is er wel degelijk een verschil tussen de verschillende soorten beschermingen. Dit wordt echter niet vermeld bij het adverteren van een zogenaamde waterdichte telefoon. Dus laat u goed informeren voordat u de telefoon mee neemt onder de douche of tijdens een middagje zwemmen.

Expert inhuren

Kom je er zelf nu niet uit? kijk dan eens naar een smartphone reparateur zoals smartphone koning. Zij bevinden zich om Cannerplein 2C in Maastricht

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.